Er zijn nog geen berichten geplaatst

OMGEVING

 

Jossefin Tuinen ligt aan de rand van het prachtige natuurgebied De Hoge Kempen, een zeer uitgebreid en goed aangegeven wandel- en fietsgebied.

De waterburcht en kasteel Pietersheim bevinden zich op een paar honderd meter van de B&B.

De waterburcht werd gerestaureerd en is tegenwoordig in gebruik als toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Hier vindt men een tentoonstelling over de geschiedenis van het kasteel, en een bezoekerscentrum dat informatie geeft over het Nationaal Park.

In 2010 werd Domein Pietersheim winnaar van de Vlaamse Monumentenprijs.


 

Vlaanderen staat bekend om zijn fietsknooppunten netwerk en de B&B bevindt zich temidden van dit fietsparadijs. Jossefin Tuinen stelt gratis fietsen ter beschikking om de buurt te verkennen. Fietsen voor langere afstanden zijn in het achtergelegen Pietersheim te huur of kan men natuurlijk zelf meenemen.

Op loopafstand van B&B Jossefin Tuinen bevint zich de welbekende paardenfokkerij  Zangersheide waar een aantal keer per jaar hengstenkeuringen, springconcoursen etc. worden georganiseerd.


Nog meer belangrijke evenementen zijn de kerstmarkten in Maastricht en Luik en natuurlijk optredens in Maastricht van de inmiddels wereldberoemde Andre Rieu.